Zwemlessen

Sinds 2011 is Zwemmen Onder Begeleiding (Z.O.B.) gestart met het geven van zwemlessen op eigen en -zinnige wijze. Z.O.B. richt zich op ieder uniek kind dat regulier vast zou lopen. De lesmethode richt zich op de mogelijkheden en moeilijkheden van de beperking van het kind, zowel psychisch, als motorisch en fysieke mogelijkheden die het kind aankan binnen de zwemlessen.

De zwemlessen worden gegeven in Zwembad De Vallei te Veenendaal. Bij dit sportcomplex is volop gratis parkeerruimte en een ruime fietsenstalling. De aangesloten horecagelegenheid biedt versnaperingen tijdens de zwemlessen, er draait een kinderfilm en op het scherm kun je de zwemles volgen. Kinderen uit de omgeving van Veenendaal, zoals Ede, Wageningen, Elst, Renswoude, Leersum en Woudenberg komen voor onze zwemlessen. Maar ook van verder weg hebben ze over ons gehoord als Rotterdam. 

zwemlessen voor wie

Voor wie?

Z.O.B. is voor ieder uniek kind dat op eigen en -zinnige wijze wil leren zwemmen. De lesmethode richt zich op de mogelijkheden en moeilijkheden van de beperking van het kind. Dit kunnen kinderen zijn die willen leren zwemmen, maar ook kinderen die ergens anders zwemlessen hebben gevolg en graag willen overstappen naar Z.O.B. 

Bij ons komen kinderen met ADHD, PDD-Nos, syndroom van Down, motorieke problemen en/of kinderen die ledematen missen. Maar ook kinderen met een hoog intellect die zich sociaal lastig settelen en die extra aandacht nodig hebben. Ieder kind is welkom om op eigen- en zinnige manier te leren zwemmen in kleine groepen van 5 a 6 kinderen en 2 begeleiders per groep. Wij passen ons aan aan het kind en geven, indien nodig, 1 op 1 les tijdens een groepsles. De lesgevers leren de technieken aan, om zelf aan de slag te kunnen met je kind. Zo kun je ook tijdens het vrij zwemmen verder oefenen om tot bepaalde zwemtechnieken te komen.

Onze zwemlessen leiden op tot het diploma A en desgewenst B en C, wat wij wel adviseren ter bevordering van de zwemveiligheid en beheersen van vaardigheden. 

zwemlessen

Zwemlessen

Z.O.B. geeft zwemlessen waarbij ieder kind uniek is, respect geniet en meer persoonlijke aandacht ontvangt om zo de mogelijkheden juist te benutten van het kind en het hoogst haalbare eruit te halen. Tijdens de zwemlessen leren de kinderen alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in zwembaden en open water. Bij onze lesmethode ligt de nadruk ligt op het overleven, dat ze zichzelf kunnen redden als ze (per ongeluk) in het water terecht komen. De veiligheid en vaardigheid van jullie kind in het water loopt op wanneer ze een badje verder gaan. Ze ontvangen certificaten als ze bepaalde vaardigheden hebben behaald en diploma’s als ze afzwemmen. 

Wij zijn wel van mening dat een compleet ABC zwemdiploma de veiligheid van het kind echt ten goede komt.

De gemiddelde duur voor diploma A is 10 tot 14 maanden, afhankelijk van factoren als leeftijd, motoriek, durf en fysieke en psychische mogelijkheden. Voor diploma B en C staat gemiddeld 3 tot 5 maanden. Wij adviseren om regelmatig te zwemmen met jullie kind, omdat dit het leerproces versnelt.

Z.O.B. geeft op zaterdagmiddag tussen 15 en 17 uur zwemlessen van 45 minuten aan verschillende groepjes kinderen. Kijk voor meer informatie onder “Groepsindeling”. Kinderen starten in de Walvis groep (30 minuten watergewenning). Kinderen die al zwemervaring hebben, beginnen in een groep passend bij de opgedane ervaring binnen hun eigen mogelijkheden en stromen op eigen tempo door.

Bij een grotere vraag dan aanbod, kan er een korte wachtlijst ontstaan om het aanbod op de vraag in de laten springen. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op.

De zwemlessen worden elk half jaar afgesloten met een spetterfeest. Een gezellig samenkomen van iedereen om te spetteren onder het genot van een hapje en een drankje. 

proefles zwemles

Proefles of inschrijven

Nieuwsgierig naar hoe jullie kind het bij ons zal ervaren? Geef je dan op voor een proefles. En als je al overtuigd bent van onze capaciteiten? Schrijf je dan meteen in en we zien je graag terug in het water (of langs de kant om nog even te genieten van het plezier van jullie kind).

Top