Over ons

Zwemmen Onder Begeleiding (Z.O.B.) is dé aangepaste zwemschool om op eigen- en zinnige manier te leren zwemmen.

zwemmen meisje

De juiste plek voor ieder kind die net dat beetje extra nodig heeft!

In 2010 is het idee ontstaan om in te springen op een hulpvraag vanuit ouders en verzorgers van kinderen die vastliepen in het regulier zwemonderwijs door vooral een tekort aan aandacht. In 2011 is Peter den Toom Z.O.B. gestart om juist deze kinderen een veilige leeromgeving te bieden waarbij plezier, vertrouwen en aandacht de pijlers zijn. Het kind leert binnen Z.O.B. te zwemmen binnen zijn/haar mogelijkheden, op een zo hoog mogelijk haalbaar niveau.


Ben je op zoek naar iemand die zonder druk en met plezier jouw kind leert zwemmen?

Dan zit je hier goed! Bij ons komen kinderen met ADHD, PDD-Nos, syndroom van Down, motorieke problemen en/of kinderen die ledematen missen. Maar ook kinderen met een hoog intellect die zich sociaal lastig settelen en die extra aandacht nodig hebben. Ieder kind is welkom om op eigen- en zinnige manier te leren zwemmen in kleine groepen van 5 a 6 kinderen en 2 begeleiders per groep. Wij passen ons aan aan het kind en geven, indien nodig, 1 op 1 les tijdens een groepsles.

Kinderen komen naar onze zwemschool, omdat wij alles op alles zetten om uw kind de aandacht te geven die hij/zij nodig heeft. Om dit te waarborgen werken wij met de ENVOZ zwemdiploma’s. Deze diploma’s zijn meer afgestemd op de vaardigheden van uw kind, waarbij meer baantjes worden gezwommen (het overleven) en meer is toegelegd op de zelfredzaamheid, dan op de technische perfectie. Het haalt de druk eraf en het plezier naar boven.

Wanneer de kinderen staan te popelen om naar onze zwemlessen te komen, weten we dat we het goed doen. Met veel plezier plonsen ze in het water en leren op eigen- en zinnige manier zwemmen op hun eigen niveau. Om ieder kind dit genot te kunnen bieden, helpen we ook kinderen over hun angsten heen om met plezier in het water te spartelen.


zwemmen jongens


Het totale team bestaat uiteindelijk uit mensen die zich kunnen verplaatsen in het kind, en zijn/haar directe omgeving.


zwemmen onder begeleiding

Door de jaren heen is Z.O.B. gegroeid en blijft in ontwikkeling om datgene te kunnen bieden wat kinderen nodig hebben. Zo kunnen de zwemdiploma’s A,B en C worden gehaald volgens de ENVOZ richtlijnen. Tevens zijn er lessen om watervrees te overwinnen en behalen kinderen tussentijdse zwemcertificaten, om de kinderen nog meer te stimuleren en iets tastbaars te geven van hun eigen vorderingen. 

En wat kan jij doen?

Maak kennis met Z.O.B. en maak een afspraak voor een proefles

Jouw omgeving attenderen op het bestaan van Z.O.B

Geregeld een zwembad bezoeken om met jullie kind te spelen/oefenen


Top